26 Kasım 2010 Cuma

Montessori'yi hayatımıza sokarken

Montessori yöntemi tam da istediğim çocuk yetiştirme yöntemiymiş. Kısmen de yapıyormuşum, sonuçta çocuğun seçimlerine saygı göstermekle bir çok şeyi çocuk hallediyor zaten. Ama bu işin adını koyunca, bir sistematiğe bağlanınca çok daha özenli ayarlamalara da yer vermeye başladık hayatımızda. Önce odasını elden geçirdik, resimlerini ekleyeceğim, ardından pratik hayat aktivitelerine ağırlık vermeye başladık, ordan burdan malzeme denkleştirdik. Bunları yaparken tabii ki Ege'de aktif çalıştı. Ona sorarsanız babası Ege'ye yardım etti.
                                       Önce raf yapmak için birlikte kuruluş şemasını incelediler.
Ve çalışmaya hazırlar...
İşte sonuç



Raflardan sonra bebeğimizin boyutlarına uygun masa ve sandalyelerini de bitirdiler. O hafta sonu çok yoğunlardı evin erkekleri.. Gerçekten Ege'nin bu kadar keyif alarak bir işle uğraştığını görmek beni çok mutlu etti.

3 yorum:

  1. Merhabalar:) Oda düzenlemesi çok güzel olmuş mutlu günlerde kullansın Ege'cik. Peki o beyaz rafı da mı çilek mobilya dan aldınız?

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, gecikmeli cevap için kusuruma bakmayın lütfen. Teşekkürler güzel yorumlarınız için. Hemen sorunuza cevap vereyim anneyazar; beyaz raflar ikea'dan.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...